Kas labs bietēs
Bietes ir vitamīnu bomba! Bietēs atrodams: pektīnvielas, dzelzs, magnijs, mangāns, jods, organiskās skābes, betanīns, betaīns, citronskābe, kālijs, kalcijs, nātrijs, fosfors, B, C P, PP vitamīni, folijskābe, šķiedrvielas un vēl daudz citas aktīvās vielas.
Bietes uzlabo asinsriti, paaugstina hemoglobīna līmeni tajās, normalizē asinsspiedienu, izvada toksīnus un sārņus no organisma, sekmē tauku šķelšanos un uzlabo vielmaiņu, tādēļ noderīgas tievēšanas laikā.
Pagatavošana
Sagriez bieti tik plānās šķēlītēs, cik iespējams. Vari apviļāt nedaudz eļļā ar pāris pilēm balzamiko, sāli un pipariem, bet var arī cept dabiski tādas bietes, kādas tās ir. Vēl bietēm ļoti labi piestāv arī timiāns un oregāno, ar ko vari to garšu papildināt.
Izmantošana
Protams, biešu čipsus var ēst tāpat vien, bet var arī papildināt citus ēdienus, piemēram, salātus, biezzupas un dažādas uzkodas. Bietes lieliski sader ar gandrīz jebkuru ēdienu, bet īpaši labi tās piestāv kazas sieram un valriekstiem.
Uzturā bietes var lietot visdažādākajos veidos – svaigas, vārītas, ceptas, sautētas, saldētas, marinētas un arī kaltētas, var arī spiest sulu. Tīru biešu sulu gan neiesaka lietot, bet gan atšķaidītu, un pēc izspiešanas tai ir jānostāvas tumšā un vēsā vietā, lai izdalītos ēteriskās vielas.