Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Ziemassvētku ēdiens: pildīts laša cepetis

Dalies ar šo bloga rakstu!

Pagatavošana laiks: 40 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams

  • Lasis – 800 g
  • Selection by Rimi sēņu asorti – 1 pac.
  • Ķiploks – 4 daiviņas
  • Kinza – 1 ēdamk.
  • Svaigs čili pipars – 1/5 gab.
  • Citrons – 1 gab.
  • Olīveļļa – 1 ēdamk.
  • Krievijas siers – 30 g
  • Šķipsniņa kumīna
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem
  2. Apcep sēnes uz pannas un sajauc kopā ar sieru, smalki sagrieztu čili piparu, ķiploku, kinzu, sāli un pipariem
  3. No laša izgriez fileju un sānu asakas, lai paliek tikai vidējais kauls
  4. Gatavās sēnes liec laša cepetī un sasien to ar striķi
  5. Apslacini lasi ar olīveļļu un liec cepties vismaz 20 minūtes
  6. Pasniedz ar svaigiem, marinētiem vai tvaicētiem dārzeņu salātiem, lasim pa virsu uzspiežot citrona sulu

Aikāgaršo padoms!

Laša pildījumam vari izmantot arī dažādus zaļumus, kuskusu ar olīvām vai kartupeļu biezeni.

Lasa cepetis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.