Pagatavošana laiks: 40 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams
- Lasis – 800 g
- Selection by Rimi sēņu asorti – 1 pac.
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Kinza – 1 ēdamk.
- Svaigs čili pipars – 1/5 gab.
- Citrons – 1 gab.
- Olīveļļa – 1 ēdamk.
- Krievijas siers – 30 g
- Šķipsniņa kumīna
- Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem
- Apcep sēnes uz pannas un sajauc kopā ar sieru, smalki sagrieztu čili piparu, ķiploku, kinzu, sāli un pipariem
- No laša izgriez fileju un sānu asakas, lai paliek tikai vidējais kauls
- Gatavās sēnes liec laša cepetī un sasien to ar striķi
- Apslacini lasi ar olīveļļu un liec cepties vismaz 20 minūtes
- Pasniedz ar svaigiem, marinētiem vai tvaicētiem dārzeņu salātiem, lasim pa virsu uzspiežot citrona sulu
Aikāgaršo padoms!
Laša pildījumam vari izmantot arī dažādus zaļumus, kuskusu ar olīvām vai kartupeļu biezeni.