Nepieciešams
2 ēd.k. eļļa (olīveļļa vai saulespuķu eļļa, var arī zemesriekstu eļļu)
1.5 glāze kubiņos sagriezts sīpols (var mazāk)
1 ķekars smalki sakapāti sīpolloki
1 ķekars smalki sakapāts koriandrs
2 jalapeno pipari (zaļie pipari)
4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1 neliela papirka
1 t.k. žāvēta oregano
1 t.k. cukura
2 glāzes nomizoti, kubiņos sagriezti tomāti. (tomātiem mizu var noņemt, tos blanšējot)
2 glāzes vistas buljona
2 glāzes tomātu sulas
4 glāzes vārītas, sasmalcinātas vistas
izspiesta sula no 2 laima
sāls, pipari
Garnējam ar tortilla čipšiem, avokādo, sīpollokiem, laima šķēlītēm, rīvētu sieru
Pagatavošana
1. Uzkarsē eļļu lielā katlā, pievieno sīpolus, koriandru, jalapeno piparus, ķiplokus, papriku, oregano, cukuru, sāli, piparus. Labi samaisa un apcepj 10 min.
2. Pievieno kubiņos tomātus un vēl apcepj.
3.Pielej vistas buljonu, tomātu sulu. Pieliek vārītu vistu. Vāra 10 min.
4. Pievieno laima sulu un noņem no uguns
5. Garnē gatavas porcijas un pasniedz.
Labu apetīti!