Mūziķis Kārlis Auzāns iesaka nobaudīt melleņu – šķiedrvielu kokteili
- 700ml melleņu
- 1l kefīra
- 5 ēdamkarotēm šķiedrvielu ar avenēm
- 2 ēdamkarotēm medus
- 2 banāniem
Visu sablenderē, salej glāzēs, rotā ar mellenēm vai avenēm. Kokteilis paredzēts 4 personām.
Žurnāla “Četras Sezonas” pārstāve Santa Vanaga piedāvā šokolādes halvas un melleņu kokteili
- 700ml melleņu
- 130g šokolādes halvas
- 15g kakao
- 300ml mandeļu piena
- 1 tējk. smalki sarīvēta eko apelsīna miziņas
Blenderī liek visas kokteiļa sastāvdaļas, mandeļu pienu tikai 100ml. Blenderē apmēram 1 minūti, līdz masa ir viendabīga. Tad pievieno atlikušo mandeļu pienu un blenderē vēl 1 minūti. Pasniedz. Kokteilis paredzēts 2 personām.
Kulinārijas žurnāla “Četras Sezonas” galvenā redaktores un īpašnieces Signes Meirānes īpašais kokteilis
- 100ml tīras smiltsērkšķu sulas
- 1 gatavs mango
- ½ banāna
- 100ml mandeļu vai lazdu riekstu piena
- agaves sīrups – pēc garšas
Visu sablenderē. Ja ir vēlme, var pievienot izmērcētus (aptuveni 4h) Indijas riekstus. Kokteilis paredzēts vienai vai divām personām.
„Četras Sezonas” fotogrāfa un īpašnieka Armanda Meirāna kokteilis:
- 1 gatavs mango
- 200ml „Piena spēks” bez piedevām
- 30g auzu pārslas
- 1 tējk. medus
Auzu pārslām bļodā pārlej ūdeni, lai ir 5mm virs pārslām un patur 30 minūtes. Pēc tam pārslas ar ūdeni un visām pārējām sastāvdaļām liek blenderī un sablenderē līdz ir gaisīgs kokteilis. Pasniedz.