Sastāvdaļas (2 personām)
● 160g „Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu spageti
● sāls pēc garšas
● 1 ēdamk. eļļas cepšanai
● 30g sviesta
● 300g svaigu vai atlaidinātu garneļu, iztīrītu, bez galvām, bet ar astītēm
● 2 ķiploku daiviņas, notīrītas un sagrieztas plānās šķēlītēs
● 1 ēdamk. krēmsiera
● 1 sauja mazo spināta lapiņu
● 100g ķirštomātiņu, pārgriezt uz pusēm
Gatavošana
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber spageti ūdenī un vāra 7 minūtes al dente vai 9 minūtes līdz pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni. Spageti liek bļodā un iemaisa krēmsieru, kamēr tas izkusis. Pievieno spinātu lapiņas, samaisa.
Kamēr spageti vārās, uz pannas uzkarsē eļļu un sviestu. Tajā apcep ķiploku šķēlītes (aptuveni 2 minūtes uz mazas liesmas). Liek garneles un cep, kamēr tās gatavas.
Noņem no pannas un noliek malā. Spageti kārto šķīvjos, virsū liekot ķirštomātiņus un garneles ar ķiplokiem.