Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Sēņu zupa ar zilā siera, ābolu un valriekstu grauzdiņiem

Dalies ar šo bloga rakstu!

Sastāvdaļas zupai:

2 sīpoli
Olīveļļa
1 buljona kubiņš
½ svaiga timiāna buntītes
2 daiviņas ķiploka
4 lielas sēnes Amatenes
100g basmati rīsi
1 ēdamkarote maztauku saldais krējums
1 ēdamkarote trifeļu eļļa

Sastāvdaļas grauzdiņiem:

8 brūnie šampinjoni
1 klaipiņš ciabatas maizes
1 daiviņa ķiploka
1 ābols
½ svaiga pētersīļa buntītes
1 citrons
50g zilā siera
1 sauja lobītu valriekstu

Pagatavošana:

Notīri un sasmalcini sīpolus, liec tos lielā pannā ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. Pievieno saberztu buljona kubiņu, kā arī šķipsniņu sāls un piparus, timiāna lapiņas un piespied 2 daiviņas ķiploka.
Izņem šampinjoniem kātiņus, bet cepurītes liec uz atsevišķas, vēlams grila pannas, ik pa laikam apgrozot.
Sagriez šampinjonu kātiņus un amatenes, un liec klāt sīpolu pannai, pievieno rīsus un gatavo vairākas minūtes. Tad pievieno 1 litru vāroša ūdens un uzliec vāku.
Pa to laiku sagriez 4 šķēles ciabatas un liec blakus šampinjonu cepurītēm. Kad tās apceptas no abām pusēm, iesmērē ar ķiploka daiviņu, gluži kā ķiplokmaizītes.
Uz rupjās rīves sarīvē vai sagriez ābolu nūjiņās un sajauc ar rupji sagrieztiem pētersīļiem un mazliet citrona sulas.
Liec šampinjonu cepurītes uz maizītēm, pārber pāri zilo sieru un valriekstus un liec cepeškrāsnī, kamēr siers izkūst.
Zupas sastāvdaļas sablenderē līdz tādai konsistencei kā vēlies, ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas, saldo krējumu un trifeļu eļļu. Uz grauzdiņiem uzliec ābolu/pētersīļu maisījumu un pasniedz.
Viena porcija šādas zupas satur 405 kalorijas.
Labu apetīti!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.