Nepieciešams:
1 glāze rīsi (210 g)
6 glāzes piena
šķipsniņa sāls
1 kanēļa standziņa
2 apelsīnu mizas strēmeles
1/2 glāze cukura, var izmantot arī brūno cukuru
1/2 glāze rozīnes
1 ed.k. sviesta
1/2 glāze iebiezinātais piens
1/2 t.k. vaniļas
1 ed.k. ruma
Garnēšanai:
kanēlis
šokolādes skaidiņas
svaigas ogas
Pagatavošana:
1. Noskalo rīsus.
2. Ielej katliņā pienu ar apelsīna mizu un kanēļa standziņu. Uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai un pievieno rīsus. Vāra aptuveni 1h 15 min.
3. Izņem apelsīna mizu un kanēļa standziņu.
4. Pievieno cukuru un rozīnes, vāra 15 min, vai līdz brīdim, kad masa ir krēmveida.
5. Iemaisa sviestu.
6. Pievieno iebiezināto pienu, vaniļu, rumu un labi samaisa.
7. Pasniedz karstu vai aukstu. Dekorē ar kanēli, šokolādes skaidiņām, ogām.
Lai labi garšo!
Bilžu avots: laylita.com