Sastāvdaļas
Grūbas
Portobello sēnes
Saldais krējums
Skābais krējums
Biezpiens
Zaļumi
Eļļa cepšanai
Sāls & pipari
Pagatavošana
Portobello vietā tikpat labi garšos arī austersēnes. Biezpiena vietā var pagatavot arī salātiņu, nebūs tik sātīgi. Grūbas novāra ar sāli un citām garšvielām. Mērcītei 3 portobello sēnes būs nepieciešamas. Tās jāsagriež vidēja lieluma gabaliņos un apcep.
Man patīk pievienot rozmarīnu. Kad sēnes apceptas, uzlej saldo krējumu aptuveni kādu 100 – 150 ml.
Biezpienu sajauc kopā ar krējumu, sāli un zaļumiem, manā gadījumā – maurlokiem.
Mērci kārto uz grūbām, apkārt liek biezpiena piciņas.
Foto: Mia