Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem
Nepieciešams
- Vistas fileja – 500 g, (2.44 eiro)
- Karijs – 15 g, (0.23 eiro)
- Sīpols – 2 gab. (0.08 eiro)
- Burkāns – 2 gab. (0.20 eiro)
- Ķiploks – 1 gab. (0.23 eiro)
- Rimi gargraudu rīsi – 400 g, (0.51 eiro)
- Rimi zaļie zirnīši (saldēti) – 200 g, (0.94 eiro)
- Eļļa cepšanai
- Sāls – šķipsniņa
*Minētās cenas ir aptuvenas, un tās var atšķirties no aktuālajām produktu cenām Rimi veikalos atkarībā no iespējamās akcijas.
Pagatavošana
- Notīri burkānus un sīpolus;
- Burkānus sarīvē, smalki sagriez sīpolus;
- Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes;
- Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem;
- Pannas saturu pārliec katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls;
- Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā;
- Kad ūdens sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisi;
- Vāri plovu apmēram 25 minūtes;
- Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisi.
Ideja!
Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.