Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Pīles pusspārni – 800 g
Burkāni – 2 gab.
Sīpoli – 2 gab.
Tomātu biezenis I Love Eco – 500 g
Ķiploks – 5 daiviņas
Cukurs – 1 ēdamk.
Briseles kāposti – 200 g
Pākšu pupiņas – 200 g
Vārīta kukurūza – 1 gab.
Selection by Rimi itāļu garšvielas – pēc garšas
Sāls pēc garšas
Zaļumi – 2 saujas
Eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
Noskalo un nosusini pīļu pusspārnus.
Pannā lej eļļu un apcep pusspārnus zeltaini brūnus.
Katliņā ielej nedaudz eļļas un taukvielās apcep sīpolu gredzenus līdz tie kļūst mīksti, pievieno burkānu šķēlītes un turpini sautēt.
Pievieno apceptos pusspārniņus, čili un ķiploku.
Samazini temperatūru, pielej tomātu biezeni un glāzi ūdens.
Uzliec katliņam vāku un sautē vismaz 40 minūtes vai līdz gaļa atdalās no kaula.
Lai mērce nepiedegtu ik pa laikam katliņa saturu apmaisi, ja nepieciešams pievieno vēl ūdeni.
Kad gaļa jau gandrīz gatava pievieno Briseles kāpostus, pākšu pupiņas, kukurūzu, sāli, cukuru un garšvielas.
Turpini sautēt vēl 10 minūtes.
Pasniedz siltu, pārkaisot ar svaigi grieztiem zaļumiem.
Ieteikums!
Pamēģini pagatavot šo ēdienu arī savādāk, atsevišķi gatavojot pusspārnus pikantajā mērcē, bet pasniedz ar atsevišķi tvaicētiem dažādiem sezonas dārzeņiem.