Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Meža sēņu krēmzupa

Dalies ar šo bloga rakstu!

Sagatavošanās 20min
Gatavošana 90min
5-6 porcijas

0.200907281747478845

Sastāvdaļas:

140g svaigas šitaki sēnes
140g portabello sēnes vai šampinjoni
140g baravikas
(visas minētās sēnes var aizvietot ar mežā salasītajām sēnītēm)
1 ēdamkarote olīveļļas
115g + 15g nesālīts sviests (sadalīts)
160g sasmalcināts sīpols
1 sasmalcināts burkāns
Sāls
1 zariņš svaiga timiāna + 3g samaltas timiāna lapiņas
Malti melnie pipari
180g sasmalcināta purava
35g kviešu milti
240ml sausais baltvīns
240g vieglākais saldais krējums + 240g treknākais saldais krējums
20g samaltas pētersīļa lapas

Pagatavošana

1) Iztīri visas sēnes (tikai nemazgā ar ūdeni), atdali kātiņus no cepurītēm un sasmalcini aptuveni puscentimetru biezos kubiciņos. Turi cepurītes no kātiņiem atsevišķi.
2) Lai pagatavotu buljonu, uzkarsē olīveļļu kopā ar 15g sviesta lielā katlā. Pievieno sasmalcinātos sēņu kātiņus, sīpolus, burkānu, timiāna zariņu, tējkaroti sāls, pustējkaroti piparus un sildi aptuveni 10-15minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Tad pievieno 1,4l ūdens un uz lēnas uguns bez vāka sildi 30minūtes. Samaisot kopā vajadzētu sanākt aptuveni 1l buljona, ja ir par maz, pielej vēl ūdeni.
3) Paralēli tam, citā katlā uzsildi atlikušos 115g sviesta un pievieno puravus. Uz lēnas uguns sildi 15-20minūtes, līdz puravi kļūst brūni. Pievieno sēņu cepurītes un vāri vēl 10minūtes, kamēr tās kļūst mīkstas. Pievieno miltus un sildi vēl 1 minūti. Pievieno baltvīnu, visu samaisi, tad pievieno gatavo buljonu un maltās timiāna lapiņas, pusotru tējkaroti sāls, 1 tējkaroti piparu un turpini vārīt uz lēnas uguns 15minūtes. Pievieno saldos krējumus, pētersīļus un vēl garšvielas, ja nepieciešams, un vēlreiz visu sasildi, bet vairs nevāri. Gatavs pasniegšanai!

Andra Ābrāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.