Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā pavisam vienkāršas receptes pusdienu maltītes dažādošanai, ko baudīt kopā ar ģimeni vai draugiem.
Pagatavošana laiks: 1 stunda
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Maltā gaļa – 300 g
Rimi saldētais zirnīšu un burkānu maisījums – 400 g
Selection by Rimi tomātu mērce – 1 burciņa
Kartupeļi – 700 g
Piens – 1 glāze
Olīveļļa – 20 ml
Pētersīļi – 1 sauja
Ķiploks – 3 daiviņas
Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Apcep malto gaļu zeltaini brūnu, pievieno tomātu mērci, sāli, piparus, nedaudz pasautē;
Liec klāt saldētos dārzeņus, sajauc un lej cepamajā traukā;
Nomizo un uzvāri kartupeļus, nokās ūdeni, pievieno pienu, eļļu un saspied biezenī vai sakul ar mikseri;
Kartupeļu biezenim pievieno rīvētu ķiploku un smalki sagrieztus pētersīļus;
Kartupeļu biezeni kārto cepamajā traukā virs maltās gaļas un dārzeņiem;
Sakarsē cepeškrāsni grila režīmā līdz 180 grādiem un cep pīrāgu 25 – 30 minūtes
Kad biezenis kļuvis zeltaini brūns – pīrāgs gatavs;
Ideja!
Pagatavo arī jūras velšu pīrāgu, maltās gaļas vietā izmantojot zivs fileju vai jūras veltes. Lieliski izdosies arī veģetārais pīrāgs, ja maltās gaļas vietā izmantosi Rimi četru veidu pupiņu maisījumu.