Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Kraukšķīgie olu mafini Ketijas Šēnbergas gaumē

Dalies ar šo bloga rakstu!

Ketijas Senbergas krauskigie olu mafini

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Porcija: 3 cilvēkiem

Nepieciešams:

Tostermaize – 6 šķēles
Olas – 6 gab.
Auksti kūpināts bekons – 6 šķēlītes
Holandes siers – 200 g
Sviests – 50 g
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Rūpīgi ietauko mafinu formiņas ar sviestu.
No tostermaizes ar glāzi izspied pēc iespējas lielākus apļus.
Sagatavotos maizes apļus ievieto mafinu cepamformiņās tā, lai no maizes formiņām izveidojas „bļodiņa”.
Gar maizes „bļodiņas” malu ieloki iepriekš nedaudz apceptu, auksti kūpināta bekona šķēlīti.
Katrā formiņā ieber šķipsniņu rīvēta Holandes siera un iesit vienu veselu vistas olu, pāri pārkaisi garšvielas.
Liec brokastu olu maizes cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 250 grādiem, cep 8 minūtes.
Gardās brokastu olu maizes ir gatavas, kad olu baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl ir krēmīgi mīksts.

Aikāgaršo padoms!

Pagatavo mafinus ar pilngraudu maizi vai rupjmaizi – izdosies tikpat gardi. Ja vēlies piešķirt pavasarīgāku garšu, gatavus mafinus pārkaisi ar svaigi grieztu baziliku. Savukārt no pāri palikušajām maizes garoziņām pagatavo grauzdiņus tomātu zupai vai cukini krēmzupai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.