Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Kraukšķīga medus vista

Dalies ar šo bloga rakstu!

Vista 1

Sastāvdaļas

Vistas fileja
Sojas mērce
Medus
Tomātu mērce
Kartupeļu ciete
Sīpols
Rīsi
Sāls
Sēkliņas
Eļļa cepšanai

Vista 2

Pagatavošana

Divas vistas filejas sagriež vidēji lielos gabaliņos. Apviļā sojā un tad kartupeļu cietē.

Vista 3

Pannā ielej gana daudz eļļas, lai gabaliņi gandrīz nosegtos. Cep no abām pusēm, kamēr paliek brūna garoziņa.

Vista 4

Liek bļodā ar papīra dvieli nosusināties.

Vista 7

Kamēr gaļa susinās, apcep sīpolu. Pievieno lielu ēdamkaroti ar medu un cep kopā ar sīpoliem.

Vista 6

Kamēr sīpoli karamelizējas medū, nosusinātajiem vistas gabaliņiem pieber sēkliņas. Es izvēlējos dažādu sēklu maisījumu.

Vista 8

Pannā karamelizētajiem sīpoliem pievieno tomātu mērci un uzkarsē to.

Vista 9

Visbeidzot pievieno vistas gabaliņus.

Vista 10

Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Pārkaisa ar lociņiem vai citiem zaļumiem, kas ir mājās pieejami.

Foto: Mia

2 comments

  1. Santa Jasina
    at 15:46

    Kad neskaitīju kalorijas, mīļa bija šī recepte – ar medu glazēti vistu spārniņi asā mērcē.

    Nepieciešams:

    * 12 vistu spārniņi
    * sāls, pipari
    * malta paprika (sarkanie pipari)
    * 4 ēd..k medus
    * Maza kārbiņa (212ml) konservētas kukurūzas
    * 1 sarkanā paprika
    * 1 zalā paprika
    * 2-3 ķiploka daiviņas
    * 1 kārbiņa sasmalcinātu tomātu ar čili
    * nedaudz pētersīļu
    * rīsi (vai kas cits, pie kā grib ēst)

    Vistu spārniņus pārkaisa ar sāli, pipariem un malto papriku. Sakarsētā elļā apgrozot cel apmēram 20 minūtes. Īsi pirms cepšanas beigām spārniņus pārsmērē ar medu, tā, lai cepoties medus nepiedegtu (es to darīju pēc cepšanas, ar pakausētu medu pārziežot). Pa to laiku paprikas un sīpolu sagriež gabaliņos, citā pannā sakarsētā eļļā apcep (es pirmo izdarīju visu šo te, un spārniņus gatavoju pašus pēdējos…). Liek klāt nokāstu kukurūzu, saberztus ķiplokus un konservētos tomātus un nedaudz vēl pasautē, pēc garšas pievieno sāli, piparus. Gatavu pārkaisa ar pētersīļiem (u.c). Glazētos spārniņus dārzeņu mērcē var pasniegt ar rīsiem, vai ko citu, kas kārojas!!

    Un Jūsu receptes ir vienkārši burvīgas!! Tuvākajā laikā izmēģināšu visas :D

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.