“Latvijas gardāko stāstu” veidotāja un Rimi Gardēde Ilze Jurkāne piedāvā recepti:

Kirbju pudins ar putukrejumu

Nepieciešams:

  • 500 g ķirbja
  • 150 g pekanriekstu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 paciņu vaniļas cukura
  • Ttējk. muskatrieksta, kanēļa un malta ingvera, kā arī nedaudz sviesta.

Pagatavošana:

Ķirbi nomizo, sagriež gabalos un vāra nelielā ūdens daudzumā kopā ar garšvielām, brūno cukuru un 1/3 daļu no vaniļas cukura. Pa to laiku uz pannas sviestā apgrauzdē riekstus. Kad ķirbis kļuvis mīksts, pielej klāt 50 ml saldā krējuma. Visu sablenderē un atdzesē. Tad piejauc klāt 100 g sadrumstalotu pekanriekstu. Saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Deserta trauciņos ieliek ķirbja masu. Pa virsu putukrējuma cepurīti, kas rotāta ar pekanriekstu pusītēm.