Ēdiens pikants, ar gaļu un garšvielam – laba recepte arī tiem, kurus ķirbis ēdienkartē ne īpaši saviļņo. Pagatavošana 75 minūtes. Pasniedz ar aukstu alu.
Sastāvdaļas 4 personām
800g ķirbis
1-2 daiviņas ķiploku
1 vidējs sīpols
2 kāti selerijas
1 sarkanais čilli
2 ēdamkarotes eļļas
500g malta gaļa
Sāls
Melnie pipari
1 kārba (850 ml) tomāti savā sulā
1 kārba (425 ml) pupiņas
Darba gaita
- Ķirbi sagriež, izņem sēklas, nomizo. Smalki sagriež ķiploku un sīpolu, sagriež seleriju, čili attīra no sēklām, sagriež
- Pannā uzkarsē eļļu, apcep malto gaļu, pievieno sāli, piparus, sīpolus, ķiplokus, ķirbji, selerijas un čili. 1/8 l ūdens sajauc ar tomātu sulu. Tomātus sagriež lielos gabalos. Visu sajauc, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes.
- Pupas, noskalo, nosusina, ber pannā, pieliek čili un turpina sautēt apmēram 5 minūtes. Pievieno garšvielas
Dzēriens? Auksts alus!