Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Kā vēl var lietot alu?

Dalies ar šo bloga rakstu!

1. Spīdīgiem un apjomīgiem matiem

Matiem kondicionieris, vēl iedarbīgāks kopā ar ābolu etiķi. Matos alus jāliek uzsildīts, bet jāizskalo ar aukstu ūdeni, kas palīdzēs noņemt alus smaku. B vitamīns un dabīgais cukurs piešķir matiem spīdumu un papildus apjomu. Jo vairāk apiņi alū, jo labāk.

Alus matiem

Foto avots: http://www.stylecraze.com

2. Lamatas gliemežiem

Augiem nekaitīga metode, kā atbrīvoties no gliemežiem, kas sagrauž visas pieejamās lapas, ir alus trauki dārzā. Ieroc zemē traukus tā, lai to malas atrodas līdz ar zemi vienā līmenī. Piepildi traukus ar alu un gaidi gliemežus. Tie būs klāt kā likts, dosies dzert alu un… tur arī paliks. Kāpēc gliemežus tā pievelk alus? Tiem ļoti garšo raugs. Alus traukos ir jāmaina ik pa trim dienām.

Alus gliemežiem

Foto avots: http://www.apartmenttherapy.com

3. Traipu tīrīšanai

Kafijas traipi uz paklāja vai tējas traipi uz krūzītes malām? Alus var palīdzēt pat tad, ja traipi ir pamatīgi piekaltuši. Uzlej nedaudz alus un kārtīgi paberzē, traips padosies un ies nost.

Alus traipiem

Foto: http://media-cache-ec4.pinimg.com/originals/2c/b3/c9/2cb3c987d303921c8d6a09562edc5533.jpg

4. Rotaslietu spīdumam

Lai notīrītu savas zelta rotaslietas, izmanto gaišo alu un tīru dvieli. Alus dabiskā skābe noņems netīrumus un atgriezīs iepriekšējo spīdumu.

Alus rotaslietām

Foto avots: http://indulgy.com

5. Uguns dzēšana

Protams, ne jau ugunsgrēku mājās  var nodzēst ar alu, bet gan, piemēram, ugunskuru, kurš dziest pārēk lēnām un nepieciešams ātrs veids, lai tot nodzēstu. Šajā gadījumā noderēs alus bundžās. Tās ir jāsakrata un jādzēš uguns ar putām.

Alus ugunim

Foto avots: http://www.morsoliving.co.uk

6. Gaļai un saldējumam

Kulinārijā vispār ir simtiem veidu, kā pielietot alu. Sākot jau ar sautējumiem un beidzot pat ar saldajiem ēdieniem. Atklāšu noslēpumu – alus ir garšīgs kopā ar vaniļas saldējumu. “Skrīveru saldējums” pat piedāvā savu ražoto saldējumu no alus, kas katram ir vismaz vienreiz jāpagaršo. Parasti vai nu garšotājiem ļoti patīk vai ļoti nepatīk. Alus lieliski noder arī dažādām marinādēm, piemēram, gaļas un dārzeņu. Ar alu var arī pāriet gaļu uz grilla.

Alus saldējumam

Foto avots: http://www.designsponge.com

7. Visu problēmu risinājums

Vēl runā, ka ar alu iespējams atrisināt visas problēmas. Viss, kas nepieciešams, Tava iecienītākā alus šķirne un jautra kompānija. Visas problēmas pazūd kā nebijušas. :)

Alus draugiem

Foto: http://www.flickr.com/photos/phirleh/4899961766/sizes/z/in/photostream/

Foto avoti titulbildei: http://bzevents.com, http://ef-learning.blogspot.com, http://ayushveda.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.