Sastāvdaļas
Zemeņu jogurts
Drupani cepumi
Sviests
Ogas
Želatīns
Pagatavošana
Uz kādām 4 glāzītēm želatīnu vajadzēs aptuveni tējkaroti. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī un izkausē karstā ūdens peldē.
Trešdaļu no sviesta paciņas izklausē.
Cepumus sadrupina. Ja tie ir mīksti, tad var atstāt lielākus gabaliņus un drupināt ar rokām. Jo blīvāki ir cepumi, jo smalkāk tos nepieciešams sadrupināt.
Izkausēto sviestu sajauc ar sadrupinātajiem cepumiem.
Cepumu masu kārto glāzes apakšā. Ar karoti to piespiež, lai stingrāka pamatne.
Nākamajā kārtā liek odziņas. Tās var būt gan žāvētas, gan arī svaigas. Ogu vietā var likt arī kādus augļus, piemēram, kivi.
Jogurtam pievieno izkausēto želatīnu un kārtīgi samaisa.
Jogurtu lej pa virsu cepumu un ogu pamatnei.
Arī dekorēšanā var izmantot ogas. Glāzes liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Var atstāt arī uz nakti. Ļoti svarīgi pirms pasniegšanas ir kādu pusstundu paturēt istabas temperatūrā, lai sviests paliek mīkstāks. Citādāk tas būs tik ciets, ka karoti varēs nolauzt.
One comment on “Jogurta kūka glāzē”