Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Hrum, hrum, kabači

Dalies ar šo bloga rakstu!

Kraukšķīgi kabači ziemai

Lai pagatavotu kraukšķīgus kabačus ziemai, nepieciešams:

1,5 kg nomizotu, kubiņos sagrieztu kabaču

2 burkāni

1 ķiploka galviņa

Pētersīļi vai dilles

2 deserta karotes sāls

0,5  glāzes cukura

150 g 9% etiķis

1 glāze eļlas

Čili pēc gaumes, var likt, var nelikt

 

Sagatavotos kabačus un burkānus (salmiņos, kubiņos vai rupji sarīvētus), sasmalcinātus ķiplokus un smalki sakapātus pētersīļus liek bļodā.

 

Pievieno etiķi, sāli, cukuru, eļļu, visu apmaisa un atstāj uz 3 stundām.B

Blīvi pilda puslitra burciņās, pārlej  šķidrumu.

Burciņas liek katlā ar ūdeni. Kad ūdens sāk burbuļot, karsē 20 minūtes.

Izceļ karstas burciņas no ūdens, uzskrūvē vāciņus.

Apgriež burkas ar vāciņiem uz leju, atdzesē,

Nu tieši, kā senos, labos laikos!

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.