Kraukšķīgi kabači ziemai
Lai pagatavotu kraukšķīgus kabačus ziemai, nepieciešams:
1,5 kg nomizotu, kubiņos sagrieztu kabaču
2 burkāni
1 ķiploka galviņa
Pētersīļi vai dilles
2 deserta karotes sāls
0,5 glāzes cukura
150 g 9% etiķis
1 glāze eļlas
Čili pēc gaumes, var likt, var nelikt
Sagatavotos kabačus un burkānus (salmiņos, kubiņos vai rupji sarīvētus), sasmalcinātus ķiplokus un smalki sakapātus pētersīļus liek bļodā.
Pievieno etiķi, sāli, cukuru, eļļu, visu apmaisa un atstāj uz 3 stundām.B
Blīvi pilda puslitra burciņās, pārlej šķidrumu.
Burciņas liek katlā ar ūdeni. Kad ūdens sāk burbuļot, karsē 20 minūtes.
Izceļ karstas burciņas no ūdens, uzskrūvē vāciņus.
Apgriež burkas ar vāciņiem uz leju, atdzesē,
Nu tieši, kā senos, labos laikos!