Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + 1 stunda atdzesēšanai
Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
Grieķu jogurts – 220 g
Brūnais cukurs – 2 lielas ēdamk.
Avenes – 130 g
Pūdercukurs – 1 ēdamk.
Pagatavošana:
Ieslēdz krāsni grila režīmā vismaz uz 200 ̊C;
100 g avenes sajauc ar pūdercukuru un liec trauciņos, pa virsu klāj jogurtu;
Pāri jogurtam pārber kārtu ar brūno cukuru, lai tas pilnībā noklāj virsmu;
Liec trauciņus krāsnī, tuvāk cepeškrāsns augšai un cep 10 līdz 15 minūtes vai līdz cukurs karamelizējies;
Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē, lai karamele sastingst, vai arī ievieto uz stundu ledusskapī;
Gatavo brulē krēmu dekorē ar avenēm un pūdercukuru.
Aikāgaršo padoms!
Aveņu vietā izmanto citas ogas – kazenes, zemenes, mellenes, ķiršus bez kauliņiem.