Sastāvdaļas
Kāļi
Bietes
Balzamiko
Rozmarīns
Sāls & pipari
Eļļa cepšanai
Pagatavošana
Kāļus un bietes sagriež stabiņos. Atsevišķā bļodā kāļus sajauc ar sāli, pipariem un rozmarīnu. Pielej klāt eļļu un visu labi samaisa.
Bietes sajauc ar sāli, pipariem un balzamiko. Arī kārtīgi visu sajauc kopā ar eļļu.
Kad tas darīts, kārto uz pannas un liek cepeškrāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes 180 grādos. Ik pa laikam jāpagaršo, lai pārbaudītu, kad paliek mīksti. Ja patīk brūnāk apcepti un kraukšķīgāki, pacep vēl kādu laiciņu.
Fritēti kāļi un bietes lieliski spēj aizstāt kartupeļus. Izmanto kā piedevu gaļas ēdieniem.
kāpēc sauc par fritētiem, ja patiesībā krāsnī cepti?
Taisnība Rūdolfam. Fritēti ir eļļā cepti nevis aplieti ar eļļu un iesviesti krāsnī.