Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Banānu čipsu recepte

Dalies ar šo bloga rakstu!

Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas
Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Cepamie banāni (nopērkami Rimi veikalos) – 1 iepakojums jeb 4 gab.
Smidzināmā eļļa – cepšanai

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ̊C;
Sagriez banānus plānās šķēlītēs (jo plānākas šķēlītes, jo ātrāk čipsi būs gatavi, kā arī tie būs kraukšķīgāki).
Banānu šķēlītes liec uz cepamā papīra cieši vienu pie otras, apsmidzini ar eļļu un liec cepties.
Aptuveni pēc 40 minūtēm izņem no cepeškrāsns, pārbaudi vai augšējo šķēlīšu puses ir izkaltušas.
Nedaudz atdzesē, apgriez uz otru pusi un cep līdz čipsi gatavi.

Aikāgaršo ieteikums!

Banānu šķēlītes pirms cepšanas izmērcē citrona sulā. Kad apceptās šķēlītes apgrieztas uz otru pusi, apsmērē ar medu un cep līdz tie gatavi. Čipsi būs karamelizēti ar saldskābu garšu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.