Laša tartaram nepieciešams:
500g sasmalcinātas laša filejas
2-3 sasmalcināti zaļie sīpolloki
Pustējkarote sarīvēta ingvera
Pusēdamkarote olīveļļas
Pusēdamkarote sezama eļļas
Pusēdamkarote sojas mērce
Tabasko čili mērce pēc garšas
Sajauc visas sastāvdaļas un liec ledusskapī, kamēr gatavo mērci.
Mango čili mērcei nepieciešams:
2-3 gatavi mango, sagriezti lielos gabalos, bez mizas
Sula no 2 laimiem
6 ēdamkarotes olīveļļas
1-4 tējkarotes Tabasko čili mērce pēc garšas
8-10 koriandra zariņi
Sāls
+atsevišķi 4 avokado pasniegšanai.
Visas mērces sastāvdaļas sablenderē līdz vienmerīgai konsistencei.
Sagriez uz pusēm avokado un izņem kauliņus, apslaki ar laima sulu un piepildi ar laša tartaru. Pa virsu pārlej avokado čili mērci un izdekorē. Gatavs pasniegšanai!
Tāpat šo ēdienu var pasniegt kokteiļglāzēs kā salātus, apakšā kārtojot avokado gabaliņus, pa vidu laša tartaru, bet virsū mango mērci.
Vai arī veidot nelielas uzkodiņas uz načos čipsiem!
Šis gardums pietiks 6-8 porcijām.
Lai labi garšo!
Bilžu avots: laylita.com