Sastāvdaļas
Kartupeļi
Siers
Krējums
Zaļumi
Sviests
Sāls & pipari
Pagatavošana
Kartupeļus sagriež ripiņās – ne pārāk biezās un ne pārāk plānās. Viena vakara uzkodu ietvaros uz diviem cilvēkiem ar 4 kartupeļiem pietiks. Sieru sarīvē.
Kartupeļu šķēlītes kārto uz cepampannas un cepampapīra. Pa virsu katra šķēlītei uzliek sviesta gabaliņu.
Tālāk uz šķēlītēm saliek siera kaudzītes un liek krāsnī cepties.
Manā krāsnī cepas aptuveni 25 minūtes uz 190 grādiem. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
Kurā brīdī pievieno garšvielas?
Kad šķēlītes saliktas uz pannas, tad tās apber ar sāli un pipariem. Ja siers pasāļš, sāli labāk daudz nebērt, jo arī no sviestiņa būs jau garša kartupelim.