Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Želatīna maskas – ātrā palīdzība ādai pēc vasaras

Dalies ar šo bloga rakstu!

hqdefault

Tīra, balina, mitrina, baro… Vasaras saule jau paveikusi savu – uzkrāts D vitamīns, āda skaista, iedegusi, bet vai veselīga? Želatīns aktivizē gandrīz visus ādas metaboliskos procesus – uzlabo asins cirkulāciju, mīkstina ādu, balina, izlīdzina sīkās krunciņas, attīra poras.

Atjaunojoša želatīna maska pēc klasiskās receptes

1 ēdamkaroti  želatīna aplej ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens, pagaida 30 – 40 minūtes, kamēr tas uzbriest, tad karsta ūdens peldē izkausē līdz tas pilnīgi izšķīst. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un sajauc ar sekojošiem komponentiem:

Taukainai ādai – 1 ēdamkarote kefīra un 1 ēdamkarote kviešu milti;
Sausai ādai – 1 ēdamkarote 20% krējuma un auzu milti vai pulverī samaltas auzu pārslas .

Saberž visus produktus, līdz iegūst lipīgu masu.  Klāj uz attīrītas sejas ādas, tura 20 minūtes, tad noņem ar tonikā samērcētu vates disku.

Piena maska ar želatīnu sausai ādai

Želatīnu uzbriedina un izkausē tāpat, kā minēts iepriekšējā receptē, tikai ūdens vietā ņem pienu. Papildus komponenti šai maskai nav nepieciešami. Maska uz sejas veido plānu plēvīti, kuru pēc 20 minūtēm noņem ar vates disku, kas samērcēts siltā pienā.

Želatīna maska ādas attīrīšanai no melnajiem punktiņiem

Koncentrēts ūdens-želatīna maisījums: 1,5 ēdamkarotes želatīna, 4 ēdamkarotes ūdens. Uzbriedina, izkausē, atdzesē.

Masu klāj uz sejas ar otiņu divos slāņos; līdz sacietē pirmais slānis, klāj otro slāni. Maskai uz sejas jāizžūst 20 – 30 minūšu laikā. Ļoti svarīgi šajā laikā neveikt mīmiskas kustības. Kad želatīna masa uz ādas kļūst caurspīdīga, paceļ masku ar pirkstiem no vienas malas un atdala no sejas, tā stiepsies, kā plēve. Tajā tad arī paliks „melnie punktiņi” – tauku un netīrumu mikrokorķi, kas uzkrājušies porās. Maskas pārpalikumus no sejas notīra ar siltu ūdeni, tad toniku un uzliek krēmu.

Balinoša maska ar gurķi

Vidēja lieluma gurķi nomazgā un nomizo. Sarīvē uz smalkās rīves vai sablenderē.  Nospiež sulu un tajā ieber želatīnu, uzbriedina, izkausē, atdzesē. Var pievienot 2 ēdamkarotes siltas zaļās tējas. Masu atdzesē līdz tādai stadijai, kamēr tas vēl nav sacietējis. Klāj uz sejas divos slāņos. Tura 20-30 minūtes.

Maska no želatīna un glicerīna ar liftinga efektu

Bazālā želatīna masa: 1 ēdamkarote želatīna un 3 ēdamkarotes ūdens. Līdzko želatīns izšķīdis siltajā ūdenī, pievieno 1 ēdamkaroti glicerīna. Tura masku 20 – 30 minūtes

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.