Sastāvdaļas

Ziedkāposts
Krējums
Mencas fileja
Sviests
Garšvielas
Sāls & pipari

Menca ar ziedkāpostu biezeni

Pagatavošana

Ziedkāpostu atbrīvo no lapām un sagriež palielos gabalos.

Menca ar ziedkāpostu biezeni

Ziedkāpostu liek ūdeni un vāra kopā ar garšvielām.

Menca ar ziedkāpostu biezeni

Mencas fileju apviļā garšvielās.

Menca ar ziedkāpostu biezeni

Fileju liek cepties uz uzkarsētas pannas, kurā ir izkausēts sviests. Cep no abām pusēm, kamēr zivs viegli apbrūninās.

Menca ar ziedkāpostu biezeni

Izvārīto ziedkāpostu sablenderē. Masai pieliek krējuma pikucīti.

Menca ar ziedkāpostu biezeni

Mencu liek uz šķīvja, tai blakus kārto ziedkāposta biezeni. Rotā ar lociņiem.

 

Menca ar ziedkāpostu biezeni