Sastāvdaļas:
- 200 g saldais krējums
- 3 ēdamkarotes pūdercukurs
- 4 olas
- šķipsniņa sāls
- ogas pēc izvēles
Nepieciešamie atribūti:
- 3 bļodiņas
- Mikseris vai blenderis ar putojamo uzgali
- Saldējuma mašīna (Ja Tev vēl tādas nav, tad tagad ir īstais laiks to iegādāties, jo kā reiz Euronics veikalos un internetā tām ir atlaides!)
- Saldētava (Līdz jūlija beigām Euronics arī saldētavām ir -40% atlaides, izmanto iespēju!)
Pagatavošana:
Vispirms atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un ar mikseri vai putojamo blenderi, sakul stingras putas.
Citā bļodiņā olas dzeltenumiem pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un saputo līdz gaišai iebiezinātai masai.
Tad sajauc olu dzeltenumus ar baltumiem atkal kopā un sakul viendabībā masā.
Citā bļodiņā atkal sakul saldo krējumu ar 3 karotēm pūdercukura, un tad pievieno klāt jau sakultās olas. Ja vēlies, šajā brīdī vari pievienot vēl ogas pēc saviem ieskatiem.
Tad iegūto masu lej saldējuma mašīnā un uzstādi laiku, aptuveni pusstundu, galvenais beigās pieskati vai masa jau nav pārāk cieta, ka lāpstiņas vairs nekustās uz priekšu. Voilā un mājās gatavots saldējums gatavs!
P.s. Ja pie rokas nav saldējuma mašīnas, var iztikt ar saldētavu un regulāru apmaisīšanu, taču tad process aizņems vismaz 3h.
Noderīgi padomi ogu sasaldēšanā uz uzglabāšanā:
Ja ir zināma ogu izcelsme un tās nav pārāk netīras, tad vislabāk pirms sasaldēšanas tas neskalot. Taču, ja skalojam, tad rūpīgi nosusinām un atstājam vēl uz 20 minūtēm sietiņā, lai sasaldējot nerastos lieka ledus kārtiņa. Vislabāk ogas sasaldēt strauji, tad tās saglabās vairāk labo īpašību. Pēc atsaldēšanas otrreiz ogas labāk vairs nesasaldēt, jo tad zūd gan garša, gan visi labumi.
Euronics veikali Rīgā:
- t/c Mols
Krasta iela 46 - t/c Domina
Ieriķu iela 3 - t/p Alfa
Brīvības gatve 372 - Galerija centrs
Audēju iela 16 - Bowlero centrs
Lielirbes iela 27
Foto: Pinterest.com