Sastāvdaļas:
Maltā gaļa
Siers
Cukīnī
Tomātu mērce
Sīpols & ķiploks
Sāls & oregāno
Pagatavošana
Sīpolus apcep ar ķiplokiem.
Cukīnī sagriež plānās strēmelītēs. Tas labi padodas ar dārzeņu mizojamo, bet ja ir labas prasmes, var mēģināt arī ar parasto nazīti. Sarīvē sieru.
Lazanjai es izvēlos parasti liellopa malto gaļu. Uz manu cepamtrauku pietiek ar 400 gramiem. Gaļu apcep atsevišķi un pievieno tomātu mērci aptuveni 5 ēdamkarotes. Ar tomātu mērces daudzumu jāuzmanās, jo arī cukīni sasulosies, lai beigās nesanāk zupa. Cepot gaļai klāt liek sāli.
Cepamajā traukā sāk kārtās likt iekšā sastāvdaļas. Pirmajā kārtā – cukīni strēmeles.
Nākamjā kārtā liek apceptos sīpolus un ķiplokus.
Gaļa ir nākamā.
Noslēdz ar rīvētu sieru. Visas sastāvdaļas liek tā, lai šo varētu atkārtot divas reizes. Ja trauks ir ar zemākām malām, tad var likt arī vienā kārtā.
Pirmspēdējo kārtu noslēdz ar cukīnī.
Pēdējai kārtai bagātīgi uzliek sieru, lai tas saceptos kopā un būtu kā vāciņš. Pārkaisa ar oregāno garšvielām. Tā kā man ar sāli pietiek no tomātu mērces un gaļas, es vairāk klāt nelieku, bet, ja nepieciešams, starp kārtām var uzbērt vēl sāli.
Cepeškrāsnī liek uz kādiem 180 grādiem un cepj 30 – 40 minūtes. Gatavību var noteikt pēc siera cepurītes – tai jākļūst brūnīgai. Lai pavisam ātri nepiedegtu, es pirmajām 20 minūtēm uzklāju folliju. Pārējās minūtēs ņemu to nost, lai apbrūninās siers.
Pasniedz ar zaļumiem un krējumu.
Foto: Mia
Ļoti garšīgi sanāca! Un galvenais, ka ļoti ātri un vienkārši :)