Lazanja 1

Sastāvdaļas:

Maltā gaļa
Siers
Cukīnī
Tomātu mērce
Sīpols & ķiploks
Sāls & oregāno

Lazanja2

Pagatavošana

Sīpolus apcep ar ķiplokiem.

Lazanja4

Cukīnī sagriež plānās strēmelītēs. Tas labi padodas ar dārzeņu mizojamo, bet ja ir labas prasmes, var mēģināt arī ar parasto nazīti. Sarīvē sieru.

Lazanja5

Lazanjai es izvēlos parasti liellopa malto gaļu. Uz manu cepamtrauku pietiek ar 400 gramiem. Gaļu apcep atsevišķi un pievieno tomātu mērci aptuveni 5 ēdamkarotes. Ar tomātu mērces daudzumu jāuzmanās, jo arī cukīni sasulosies, lai beigās nesanāk zupa. Cepot gaļai klāt liek sāli.

Lazanja6

Cepamajā traukā sāk kārtās likt iekšā sastāvdaļas. Pirmajā kārtā – cukīni strēmeles.

Lazanja7

Nākamjā kārtā liek apceptos sīpolus un ķiplokus.

Lazanja8

Gaļa ir nākamā.

Lazanja9

Noslēdz ar rīvētu sieru. Visas sastāvdaļas liek tā, lai šo varētu atkārtot divas reizes. Ja trauks ir ar zemākām malām, tad var likt arī vienā kārtā.

Lazanja10

Pirmspēdējo kārtu noslēdz ar cukīnī.

Lazanja12

Pēdējai kārtai bagātīgi uzliek sieru, lai tas saceptos kopā un būtu kā vāciņš. Pārkaisa ar oregāno garšvielām. Tā kā man ar sāli pietiek no tomātu mērces un gaļas, es vairāk klāt nelieku, bet, ja nepieciešams, starp kārtām var uzbērt vēl sāli.

Lazanja13

Cepeškrāsnī liek uz kādiem 180 grādiem un cepj 30 – 40 minūtes. Gatavību var noteikt pēc siera cepurītes – tai jākļūst brūnīgai. Lai pavisam ātri nepiedegtu, es pirmajām 20 minūtēm uzklāju folliju. Pārējās minūtēs ņemu to nost, lai apbrūninās siers.

Lazanja15

Pasniedz ar zaļumiņiem un krējumu.

Foto: Mia