B3
Receptes / 25. marts, 2013

Baklažānu sacepums

Baklažānu sacepums ir viegli pagatavojams un sātīgs ēdiens. To var gatavot paralēli tad, kad mājās vēl ir citi darbi veicami. Sagriez dārzeņus šķēlītes, pievieno pārējās sastāvdaļas un, kamēr tas viss krāsnī cepjas, vari mierīgi darīt citas lietas.

B1

Sastāvdaļas

Baklažāns
Kartupeļi
Tomāti
Kūpinātas gaļas šķēles
Siers
Sviests
Sāls & pipari

B2

Pagatavošana

Dārzeņus sagriež šķēlītes un ar sviestu iesmērē cepamo trauku.

B3

Cepamtraukā pamīšus kārto baklažānu, kartupeļus un tomātus. Pārber ar sāli un pipariem.

B4

Pa virsu liek gaļas šķēlītes. Gaļu var izvēlēties tādu, kāda tīk.

B5

Beidzamais, kas jāizdara, jāpārkaisa ar sieru.

B6

Liek virsū folliju un pielūko, lai tas neskaras klāt sieram, citādāk tas pielips klāt follijam. Liek cepeškrāsnī uz 20 – 30 minūtēm 180 grādos.

B7

Pēc tam ņem folliju nost un cep tik ilgi, līdz siers sabrūninās. Aptuveni vēl kādas 10 – 20 minūtes.

B8

Pasniedz ar krējumu. Ja ir mājās vēl kādi zaļumi, tos arī var droši likt klāt.

Foto: Mia.lv

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *