Sastāvdaļas
Menca
Kartupeļi
Sīpoli
Sviests
Siers
Zaļumi
Eļļa cepšanai
Sāls & pipari
Pagatavošana
2 porcijām pietiks ar divām mencas filejām. Mencas filejas vietā var likt arī tilapiju vai pangasiju. Savukārt kartupeļi būs nepieciešami 3 gb vidēja lieluma. Liek uz pannas eļļā (var arī sviestā) kartupeļu kubiņus kopā ar sīpoliem. Vāku pa virsu un sautē līdz kartupeļu ir mīksti. Jāpievieno izdevīgā brīdī arī sāls un pipari. Pēc tam tos ieliek bļodā un atstāj atpūsties uz brīdi.
Tālāk ar sāli un pipariem sviestiņā apcep mencas filejas gabaliņus.
Kad tās lietas darītas, sajauc visu kopā pannā, uzber sieru un ļauj tam pakust kādu minūti.
Vislabāk ēdiens garšo vēl kūpošs un kūstošs. Es pa virsu lieku savus iecienītos maurlokus, bet var izvēlēties arī jebkurus citus zaļumus.
Foto: Mia