Sastāvdaļas
Saldais krējums
Avenes
Želejas cukurs
Pagatavošana
Panna Cotta pagatavošanā ir daudz un dažādas nianses, bet es šo desertu cenšos nesarežģīt, jo tas tāpat garšo burvīgi. Ātrākais veids, kā to var padarīt ne tik garšīgu, ir pievienot želatīnu. Lai iegūtu krēmīgu struktūru, es iesaku lietot želejas cukuru. Tātad katliņā jāuzvāra saldais krējums ar želejas cukuru kopā (uz 500ml saldo krējumu var ņemt 100g cukuru). Saldais krējums jāvara tikai tik daudz, kamēr cukurs ir izkusis. Es vārīšanas procesā pielieku klāt jau mazu saujiņu avenes un saspaidu tās, lai deserts iegūtu mazliet rozā nokrāsu, nevis izskatītos bālgans. Mazliet padzesē, lai nav tik karsts un pilda glāzītes vai jebkādos citos trauciņos. Pavisam glīti Panna Cotta izskatās burciņās.
Pēc aptuveni 1h ledusskapī, Panna Cotta ir gatava pasniegšanai. Liek pa virsu avenes un viesi ir gatavi pārsteiguma garšai!