Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Porciju skaits: 4
Nepieciešams:
- Svaigi sparģeļi – 1 bunte
- 1/2 laima sula
- Svaiga bazilika lapiņas – 5 gab.
- Svaigas piparmētras lapiņas – 6 gab.
- Maskarpones siers – 1 ēdamkarote
- Medus – 1/2 tējkarote
- Bagete – 1 gab.
- Ķiploka daiviņa, nomizota, pārgriezta uz pusēm – 1 gab.
- Svaigs lasis – 300 g
- Olas – 4 gab.
- Etiķis – 2 ēdamkarotes
- Akmens sāls, svaigi malti piecu graudu pipari – pēc garšas
- Olīveļļa cepšanai
- Dilles, rukola, redīsi – dekorēšanai
Pagatavošana:
- Gatavo krē Katlā uzvāri ūdeni. Sadali divās daļās sparģeļu buntīti, vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties aptuveni 3 minūtes.
- Liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku.
- Sablenderē un caur sietiņu nospied šķ
- Pievieno maskarpones sieru, sāli un medu. Sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.
- Sagatavojam bageti. Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grauzdē uz sausas, sakarsētas pannas. Sadali gabaliņ
- Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains.
- Kad maize ir apgrauzdēta, sausā pannā grilē pannā atlikušos sparģeļ
- Gatavo Benedikta olas – katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un turpini vārīt uz nelielas uguns. Iesit olu, pagaidi, līdz tā apraujas, un turpini vārīt 2 minū Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liec šķīvī.
- Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņ
- Uzliec olas, pievieno sāli un piparus.
- Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem un redī