Sastāvdaļas (4-6 personām):
1kg baltās zivs filejas (piemēram, menca vai paltuss)
Marinādei
¼ glāzes skāba apelsīnu sula (var aizstāt ar pusi saldā apelsīna un pusi laima sulas)
Pusēdamkarote olīveļļas
1 tējkarote apelsīna mizas
1 tējkarote čili pulvera (ja negribas tik asu, var izmantot paprikas pulveri)
2 tējkarotes ķiploka pulvera
1 ēdamkarote ķimeņu sēklu
1 tējkarote kaltēta oregano
1 tējkarote sāls
Ieteikumi pasniegšanai
Grilēto zivi var pasniegt kopā ar tortilām, citrusa čili mērci, gvakamoli vai avokado, rīsiem vai marinētiem sarkanajiem sīpoliņiem.
Pagatavošana:
1.Vispirms sajauc sausās garšvielas ar apelsīnu sulu un olīveļļu.
2.Ierīvē zivs filejas gabaliņus ar citrusa marinādi un ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes.
3. Liec uz grila un grillē aptuveni 6 minūtes vai ilgāk, ja nepieciešams.
4. Pasniedz kopā ar izvēlētajām piedevām.
Ļoti vienkārši un garšīgi! Labu apetīti!
Bilžu avots: laylita.com