2 porcijas
Nepieciešams:
Spināti 150g
Sīpoli 1gb
Ķiploki 3 daiviņas
Kartupeļi 100g
Piens 100ml
Saldais krējums 50ml (var aizstāt ar pienu)
Siers Parmesan 20g
Šampinjoni 50g
Ūdens 200ml
Zaļumi dekoram
Sāls, pipari, sojas mērce, muskatrieksts – pēc garšas
Pagatavošana:
Katliņā apcep sīpolus, ķiplokus, kad sīpoli zeltaini, pievieno kartupeļus un šampinjonus, ūdeni. Dārzeņus vāra līdz gatavi. Pievieno pienu un saldo krējumu, uzvāra. Katlinā liek 2/3 spinātus, uzvāra. Visu masu sablendē, pakāpeniski pievienojot atlikušos spinātus.
Siera čipši :
Sarīvē Parmesan sieru. Uz pannas liek cepampapīru un uzber sieru, veidojot formu. Cepj cepeškrāsnī 180 grādos uz 7-8min, atdzesē un lieto zupas dekoram. Lai labi garšo!