Pagatavošana laiks: 2 stundas
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams
- Cūkgaļas pavēdere – 1,5 kg
- Rimi žāvētās plūmes – 200 g
- Tumšā sojas mērce – 3 ēdamk.
- Medus – 1 ēdamk.
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Rozmarīns – 2 zariņi
Pagatavošana
- Cūkgaļas pavēderi liec ar ādu uz leju un atgriez mīkstumu tā, lai veidojas vienāda platuma gabals
- Gaļu ierīvē ar sasmalcinātu ķiploku un pārber ar sakapātu rozmarīnu
- Sajauc soju ar medu un pārlej pāri gaļai, pa virsu liec žāvētas plūmes
- Pavēderi sarullē ruletē tā, lai āda paliek ārpusē. Veic nelielus iegriezumus gaļā un sasien cieši ar striķi, liec cepeša traukā, ielej glāzi ūdens un uzliec foliju
- Liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem. Cep gaļu apsegtu ar foliju vismaz 1 stundu, pēc tam noņem foliju un turpini cept vēl vismaz 30 minūtes, līdz tā gatava
- Pasniedz ar dažādiem dārzeņiem un krāsnī ceptiem āboliem
Aikāgaršo padoms!
Šķidrumu, kas izveidojies cepeša traukā sajauc ar krējumu vai sieru un pagatavo gardu mērci.
4.5