Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Ziemassvētku ēdiens: cūkgaļas cepetis ar žāvētām plūmēm

Dalies ar šo bloga rakstu!

Cukgalas cepetis ar zavetam plumem

Pagatavošana laiks: 2 stundas
Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams

  • Cūkgaļas pavēdere – 1,5 kg
  • Rimi žāvētās plūmes – 200 g
  • Tumšā sojas mērce – 3 ēdamk.
  • Medus – 1 ēdamk.
  • Ķiploks – 4 daiviņas
  • Rozmarīns – 2 zariņi

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas pavēderi liec ar ādu uz leju un atgriez mīkstumu tā, lai veidojas vienāda platuma gabals
  2. Gaļu ierīvē ar sasmalcinātu ķiploku un pārber ar sakapātu rozmarīnu
  3. Sajauc soju ar medu un pārlej pāri gaļai, pa virsu liec žāvētas plūmes
  4. Pavēderi sarullē ruletē tā, lai āda paliek ārpusē. Veic nelielus iegriezumus gaļā un sasien cieši ar striķi, liec cepeša traukā, ielej glāzi ūdens un uzliec foliju
  5. Liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem. Cep gaļu apsegtu ar foliju vismaz 1 stundu, pēc tam noņem foliju un turpini cept vēl vismaz 30 minūtes, līdz tā gatava
  6. Pasniedz ar dažādiem dārzeņiem un krāsnī ceptiem āboliem

Aikāgaršo padoms!

Šķidrumu, kas izveidojies cepeša traukā sajauc ar krējumu vai sieru un pagatavo gardu mērci.

One comment on “Ziemassvētku ēdiens: cūkgaļas cepetis ar žāvētām plūmēm

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.