Receptes / 13. oktobris, 2014

Vistas zupa ar tortillu

Šī zupa noteikti jāpagatavo kādā vēsā rudens vakarā. Tā ne tikai sasildīs, bet arī labi garšos visiem, kam patīk netradicionāli ēdieni.

Nepieciešams

2 ēd.k. eļļa (olīveļļa vai saulespuķu eļļa, var arī zemesriekstu eļļu)

1.5 glāze kubiņos sagriezts sīpols (var mazāk)

1 ķekars smalki sakapāti sīpolloki

1 ķekars smalki sakapāts koriandrs

2 jalapeno pipari (zaļie pipari)

4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas

1 neliela papirka

1 t.k. žāvēta oregano

1 t.k. cukura

2 glāzes nomizoti, kubiņos sagriezti tomāti. (tomātiem mizu var noņemt, tos blanšējot)

2 glāzes vistas buljona

2 glāzes tomātu  sulas

4 glāzes vārītas, sasmalcinātas vistas

izspiesta sula no 2  laima

sāls, pipari

Garnējam ar tortilla čipšiem, avokādo, sīpollokiem, laima šķēlītēm, rīvētu sieru

Pagatavošana

1. Uzkarsē eļļu lielā katlā, pievieno sīpolus, koriandru, jalapeno piparus, ķiplokus, papriku, oregano, cukuru, sāli, piparus. Labi samaisa un apcepj 10 min.

2. Pievieno kubiņos tomātus un vēl apcepj.

3.Pielej vistas buljonu, tomātu sulu. Pieliek vārītu vistu. Vāra 10 min.

4. Pievieno laima sulu un noņem no uguns

5. Garnē gatavas porcijas un pasniedz.

Labu apetīti!

 

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *