3
Noderīgi / 5. oktobris, 2015

Vafeles dažādās variācijās

Gardas vafeles, papildinātas ar augļiem un ogām, ir ne tikai brīnišķīgs svētku galda papildinājums, bet arī vienkāršs un ērts, pašu rokām gatavots saldais ēdiens ikdienā. Cepam augšā!

Vafelēm ir tik daudz un dažādu variāciju, atliek vien izvēlēties, kādas vafeles tavā ģimenē ir visiecienītākās, vai arī – kuras par tādām var kļūt.

Bez kārtīgas vafeļu pannas gan, gatavojot šo desertu, neiztikt, taču šis ieguldījums ir tā vērts. Lieliski, ja tavā virtuvē saglabājusies kāda padomju laika vafeļu panna no mammas vai vecmāmiņas krājumiem, taču, ja šāda bagātība nav tavā virtuves piederumu sarakstā, ir citi jauni un moderni varianti. Esam izpētījušas vafeļu pannu piedāvājumu, un varam ieteikt internetveikala www.magnetik.lv piedāvājumu, jo tur pieejamas pannas visām gaumēm.

Ja tev vislabāk garšo plānās vafeles, tad tāda panna arī jāizvēlas, piemēram šī plāno vafeļu panna.  Plāno vafeļu pannā  izceptās vafeles var smuki sarullēt un piepildīt tās – ar ko vien sirds kāro, ar augļiem un ogām, ar saldējumu. Bonuss – konusu to rullēšanai iespējams saņemt komplektā ar pannu.

Sirsniņu vafeles – šīs vafeles ir īpaši garšīgas, ja saldajā ēdienā tās pasniegsi, pārlietas ar ogu mērci, turklāt tas ir jauks veids, kā saviem mīļajiem pateikt, cik ļoti tu viņus mīli. Lūk, arī panna sirsnīgajiem: http://magnetik.lv/?l=1&c=18&pg=1&p=9717

Beļģu vafeles ir īpaši biezas vafeles ar lielām rūtiņām, īpaši labi garšo ar kļavu sīrupu. Bet, nemaz ne sliktāk, ar šokolādes mērci. Kārdinošas, nu gluži kā filmās! Vispiemērotāko pannu šādām vafelēm var atrast, klikšķinot šeit.

Vēl interesants jaunums, ko pamanījām ir kēksu panna. Kāpēc to izvēlēties? Jo, lietojot to, nav jāsilda visa cepeškrāsns – ietaupām elektroenerģiju. Visu laiku nav jāuztraucas par kēksu, tā cepšanās temperatūra tiek automātiski koriģēta. Atliek vien sagatavot mīklu, iepildīt formā, un pēc  18 minūtēm kēkss būs gatavs.

4

Lūk, arī Īpašā rudens recepte gardam kēksam kēksu pannā:

 Sastāvdaļas:

2 olas,

70g sviesta,

70 g cukura,

paciņa vaniļas cukura,

1 t/k ar kaudzīti rīvētas apelsīna miziņas,

150g miltu,

1 t/k ar kaudzīti cepampulvera,

1 vidējs ābols,

80ml apelsīna sulas.

Pagatavošana:

Ābolu nomizo un sagriež mazos kubikos, visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīklā, ābolus pievieno pēdējos. Mīklu iepilda cepamformā un cep aptuveni 18 min. Tieši tik vienkārši! Lai labi garšo!

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *