Tunca steiks ar tomatu karpacio

Pagatavošana laiks: 12 minūtes
Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Steikam
Tunča fileja – 2 gab. (katrs ~ 160 g)
Olīveļļa – 1 ēdamk.
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Karpačio
Rukolas lapas – 2 saujas
Tomāti  – 3 gab.
Mērcei 
Sarkanais sīpols – 1/3 gab.
Olīveļļa – 3 ēdamk.
Balzamiko etiķis – 1 ēdamk.
Medus – 1 tējk.
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Kārto uz diviem šķīvjiem rukolas lapas.
Noskalo tomātus un sagriez pēc iespējas plānākās ripiņās, kārto uz šķīvja.
Pagatavo mērci – smalki sagriez sīpolu, pievieno olīveļļu, balzamiko un eļļu.
Mērci pārlej pāri tomātiem un pārkaisi ar sāli un pipariem.
Sakarsē pannu, tunča filejas ierīvē ar sāli, pipariem un olīveļļu.
Tunča fileju cep, apgrozot no katras puses, 1 – 2 minūtes.
Sagriez filejas un kārto virs tomātu karpačio.

Ieteikums!

Tunča fileju nevajadzētu pārcept, savādāk tā zaudēs savu sulīgumu. Ielāgo – tunča filejai jābūt nedaudz rozā krāsā.