Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Topā pirkstiņuzkodas

Dalies ar šo bloga rakstu!

Tā kā vienmēr esam aizrāvušās ar garšas kārpiņu priekiem un tagad arī aizrautīgi apgūstam pavārmākslas knifiņus restorānu servisa skolā, laiks padalīties ar dažiem atklājumiem arī ar jums, mīļās lasītājas.

Restorānu servisa skolas semināri šobrīd tiek rīkoti gan Latvijas pavāru skolu audzēkņiem, gan vienkārši interesentiem. Semināros tiek mācīta gan teorija, gan prakse, turklāt tiek plānoti īpaši semināri un meistarklases interesentiem bez priekšzināšanām, kam gatavošana ir hobijs vai jaunajam māmiņām. Šoreiz pašas klātienē apmeklējām semināru par pirkstiņuzkodām jeb fingerfood, kas loģiski azīmē uzkodas, ko ēd ar rokām.

Pirkstiņsuzkoda ir viena līdz divu kumosu uzkoda ar izteiktām un spēcīgām garšām, taču tās nav mums jau pazīstamās kanapē maizītes. Galvenais, lai tās ir ērti paņemt, viegli ēst un lai cilvēkiem pasākumā būtu ērti sarunāties. Tātad bez spēcīgām smaržām. Pirkstiņuzkoda veidojas saliekot labus produktus gaumīgā izskatā. Lai cilvēks paēstu no šīm uzkodām, jāaped vismaz 12-14 uzkodiņas, kas ir arī optimalais atškirīgo veidu skaits. Daži fakti zināšanai, bet tagad laiks ķerties pie gatavošanas. Šoreiz izmēģināsim filo mīklas groziņus!

Vistas aknu pastēte ar upeņu džemu, pildīta Filo mīklas groziņā

Nepieciešams:

Pastētei:

  • 500g vistas aknas
  • 150g selerijas sakne
  • 150g burkāni
  • 100g puravi
  • 100g sīpoli
  • 50g konjaks
  • 100g sviests
  • 200g krēmsiers
  • Upeņu (var citu ogu vai augļu) džems

Groziņiem:

  • Filo mīkla
  • Sviests
  • Zaļumi

Pagatavošana:

Gatavojam pastēti. Sagriež dārzeņus lielos kubos, apcep. Var pievienot konjaku, bet nav obligāti. Pievieno aknas, apcep un sautē visu kopā nelielā ūdens vai buljona daudzumā. Kad dārzeņi un aknas ir gatavības pakāpē, pievieno sviestu un visu sablendē.  Kad pastētē padzisusi, iemaisa krēmsieru un ļauj atdzist.

Gatavojam groziņus. Plāno filo mīklas kārtu sagriež apmēram 8cm četrstūros. Izkausē sviestu. Filo mīklas izveidotos četrstūrus kārto 3 slāņos, pa vidu iesmērējot sviestu , var ielikt arī pētersīļus vai dilles. Kārto formiņās un cep 180 grādos 5 minūtes.

 

Groziņos pilda pastēti. Dekorē ar džemu un dīgstiem.

Padoms. Ja pastētes konsistence ir pārāk bieza, var pievienot saldo krējumu.

12885926_1184018548336092_6803127060001216098_o

Lai labi garšo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.