Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

TOP3 siltie kokteiļi aukstām ziemas dienām

Dalies ar šo bloga rakstu!

1. Kakao ar piparkūku putukrējumu – pilnīgai labsajūtai pelēkā dienā

Gardais kakao ir ideāli piemērots Latvijas ziemai: tas sasilda un rada romantisku omulību. Vēl pirms dažiem gadsimtiem tā stiprākā versija – karstā šokolāde – bija izmeklēts dzēriens, ko baudīja medicīniskos nolūkos, lai mazinātu sliktu garastāvokli un dusmas. Kakao satur pietiekami daudz antioksidantu, tādēļ dzēriens ir ne vien garšīgs, bet arī piemērots veselības uzturēšanai.

Lielākai labsajūtai tradicionālo kakao, ko gatavo no pulvera un piena, var papildināt ar piparkūku putukrējumu. Vispirms pagatavo sīrupu: ņem vienādās attiecībās ūdeni un cukuru, pievieno kanēli, krustnagliņas, virces, melnos piparus, kardamonu, anīsu, koriandru vai izmanto gatavu piparkūku garšvielu maisījumu. Sīrupu nedaudz pavāra, pēc tam nokāš caur smalku sietu. 500 ml 30% saldkrējuma pievieno apmēram 100 ml sagatavotā sīrupa, iekrāso ar 50 ml svaigi spiestu biešu sulu, lai putukrējums būtu rozā krasā. Putukrējumu var sakult ar mikseri vai speciālu putukrējuma sifonu. To kārto krūzē virs pagatavotā kakao un dekorē ar apsvilinātu zefīru.

AQ_200115

2. Dzērveņu karstais kokteilis – aizdzen prom saaukstēšanos

Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.

Blenderī samaļ 100 g svaigu vai saldētu dzērveņu, 50 ml medus, 100 ml cukura sīrupa, 100 ml dzērveņu sulas, 150 ml apelsīnu sulas, 20 ml svaigi spiestas ingvera sulas. Iegūto masu izkāš caur sietu, pievieno 500 ml karsta ūdens. Visu uzkarsē un bauda kamēr vēl silts!

3. Smiltsērkšķu un tējas kokteilis – modīga vitamīnu „bumba”

Vēl viens Latvijā augošs vitamīnu „spridzeklītis” un imūnsistēmas stiprinātājs ir smiltsērkšķi. Arī šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Uzlej 500 ml melnās tējas. Blenderī samaļ 120g svaigu vai saldētu smiltsērkšķu, 100 ml cukura sīrupa, 50 ml medus, 20 ml svaigi spiestas citronu sulas, izkāš caur sietu. Pievieno tēju, 300 ml karsta ūdens. Visu uzkarsē.

Jaukākai laika pavadīšanai der padomāt arī par karsto kokteiļu pasniegšanu – atbilstošām stikla krūzītēm un auduma salvetēm, kas palīdzēs neapdedzināties ar sasilušajiem traukiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.