Nepieciešams:
200g sviests
200g cepumi “Selga”
Krēmam:
1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru
500 ml saldais krējums
500g Mascarpone siers
1 laims
1 citrons
1 paciņa Santa Maria želantīns ~30g
Pagatavošana:
1. Cepumus sablendē un samīca ar mīkstu sviestu (istabas temperatūrā turētu).
2. Masu ieklāj kūkas formā, cieši piespiežot pie pamatnes, liek ledusskapī atdzesēties.
3. Pārlej želantīnu ar 50 ml auksta ūdens
4. Mascarpone sieru sakuļ kopā ar iebiezināto pienu, citrona sulu un rivētu laima miziņu. Kulšanai izmanto mikseri.
5. Želantīnu izkausē karstā ūdens peldē un pieliek Mascarpone siera masai. Saputo ar mikseri.
6. Saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā Mascarpone siera masā.
7. Krēmu liek kūkas formā, pa virsu cepumu/sviesta masai. Dekorē ar brūklenēm. Kūka būs diezgan salda, tādēļ brūklenes labi iederēsies.
8. Liek ledusskapī uz 4 stundām. Pasniedz.
Lai labi garšo!