Receptes / 6. janvāris, 2015

Rīsu pudiņš Latin stilā

Šāds populārs rīsu pudiņš ir pazīstams ne tikai Latīņamerikā, bet arī visā pasaulē.

Nepieciešams:

1 glāze rīsi (210 g)

6 glāzes piena

šķipsniņa sāls

1 kanēļa standziņa

2 apelsīnu mizas strēmeles

1/2 glāze cukura, var izmantot arī brūno cukuru

1/2 glāze rozīnes

1 ed.k. sviesta

1/2 glāze iebiezinātais piens

1/2 t.k. vaniļas

1 ed.k. ruma

pudinssss

Garnēšanai:

kanēlis

šokolādes skaidiņas

svaigas ogas

Pagatavošana:

1. Noskalo rīsus.

2. Ielej katliņā pienu ar apelsīna mizu un kanēļa standziņu. Uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai un pievieno rīsus. Vāra aptuveni 1h 15 min.

3. Izņem apelsīna mizu un kanēļa standziņu.

4. Pievieno cukuru un rozīnes, vāra 15 min, vai līdz brīdim, kad masa ir krēmveida.

5. Iemaisa sviestu.

6. Pievieno iebiezināto pienu, vaniļu, rumu un labi samaisa.

7. Pasniedz karstu vai aukstu. Dekorē ar kanēli, šokolādes skaidiņām, ogām.

Lai labi garšo!

pudinsssss

Bilžu avots: laylita.com

 

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *