Receptes / 8. maijs, 2015

Recepte brīvdienām – mini siera/aveņu kūciņas

Brīvdienas ir īstais laiks, kad palutināt sevi un mīļos ar gardiem desertiem. Gatavojoties Māmiņdienai, esam sarūpējuši mini siera/aveņu kūciņu recepti.

Mammas noteikti ir pelnījušas, lai viņas palutina ne tikai ar ziediem, bet arī kādu pašas gatavotu kārumu, kas nāk tieši no sirds. Kā būtu ar mini siera/ aveņu kūciņām? Tās ir patiešām burvīgas un tās nemaz nav sarežģīti pagatavot. Viss, kas nepieciešams ir apaļas formas cepumi, kas atbilst mafinu formiņu izmēram, krēmsiers, sāls, cukurs, vaniļas cukurs, viena ola, avenes un citrons.

Tātad, mafinu formiņu apakšā ieliec atbilstošas formas cepumus. Bļodā sajauc 250g krēmsieru, puskrūzīti cukuru, šķipsniņu sāls, pustējkaroti vaniļas cukuru un olu, tā lai veidojas viendabīga masa. Sagatavoto krēmu liekam pa virsu cepumiem, bet atsevišķi sablenderējam avenes, mazliet cukuru un pāris pilienus citrona sulas. Uzpilini vairākus pilienus iegūtās aveņu masas uz katras kūciņas un ar koka iesmiņu izpludini tos, veidojot marmora rakstu. Uzkarsē krāsni uz 150 grādiem un liec cepties kūciņas uz 20-25 minūtēm. Pēc tam gan pāris stundu ļauj tām atdzist, bet tas būs to vērts, jo šīs kūciņas ir tik gardas, ka mēli var norīt. Lai izdodas iepriecināt mammu!

Foto: http://www.cookingclassy.com/

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *