plovs_ar_kariju

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams

  • Vistas fileja – 500 g, (2.44 eiro)
  • Karijs – 15 g, (0.23 eiro)
  • Sīpols – 2 gab. (0.08 eiro)
  • Burkāns – 2 gab. (0.20 eiro)
  • Ķiploks – 1 gab. (0.23 eiro)
  • Rimi gargraudu rīsi – 400 g, (0.51 eiro)
  • Rimi zaļie zirnīši (saldēti) – 200 g, (0.94 eiro)
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls – šķipsniņa

*Minētās cenas ir aptuvenas, un tās var atšķirties no aktuālajām produktu cenām Rimi veikalos atkarībā no iespējamās akcijas.

Pagatavošana

  1. Notīri burkānus un sīpolus;
  2. Burkānus sarīvē, smalki sagriez sīpolus;
  3. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes;
  4. Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem;
  5. Pannas saturu pārliec katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls;
  6. Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā;
  7. Kad ūdens sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisi;
  8. Vāri plovu apmēram 25 minūtes;
  9. Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisi.

Ideja!

Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.