Piles cepetis

Pagatavošana laiks: 2 stundas
Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

Pīle  – 1 gab.
Ķimenes – 1 sauja
Selection by Rimi Taizemes garšviela – 1 sauja
Olīveļļa – 2 ēdamk.
Sāls – 1 tējk.
Ābolu etiķis – 1 ēdamk.
Medus – 1 ēdamk.
Ūdens – 1 glāze

Pagatavošana:

Atrodi trauku, kurā gatavosi cepeti – vislabākais būtu trauks ar vāku, kuru vari likt arī cepeškrāsnī (ja tev nav trauka ar vāku, izmanto citu dziļu trauku, kuru pārklāj ar foliju).
Traukā liec noskalotu un nosusinātu pīli.
Pagatavo marinādi  – sajauc ābolu etiķi, medu, olīveļļu, ķimenes, sāli un garšvielas.
Ar marinādi viegli ierīvē pīli no iekšpuses un ārpuses.
Traukā ielej ūdeni un uzliec vāku.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep cepti 1,5 līdz 2 stundas.

Aikāgaršo padoms!

Pīles cepetis lieliski garšo ar krāsnī ceptiem āboliem, tāpēc 20 minūtes pirms cepetis gatavs ievieto cepeškrāsnī arī ābolus, kas nedaudz aplieti ar medu. Cepeti pasniedz kopā ar krāsnī ceptiem āboliem un citām piedevām pēc tavas izvēles.