Pastas sal_ti grie_u gaum_ - 27

Sastāvdaļas (4­-6 personām)

300g „Dobeles dzirnavnieka” fusilli pilngraudu pastas

sāls pēc garšas

200g ķirštomātiņu

viens garais gurķis vai 3 īsie lauka gurķi

1 sarkanais sīpols

200g fetas siera

200g olīvu

Salātu mērcei

2 ēdamk. sarkanvīna etiķa

2 ēdamk. extra virgin olīveļļas

1 ēdamk. citronu sulas

1 tējk. medus vai agaves sīrupa

Gatavošana

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente vai 8 minūtes līdz pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē.

Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucot tomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.

Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetas sieru.