Receptes / 2. oktobris, 2015

Mūsdienu latviskā virtuve

Būsiet pamanījušas, ka mums ļoti garšo ēst, tāpēc vienmēr meklējam jaunas receptes, kurās padalāmies arī ar jums. Neizbēgami ķērāmies klāt Zommera recepšu grāmatai Mūsdienu latviskā virtuve.

zommers-vaks-presei

Jāsāk ar to, ka vispirms jau šī grāmata ir lieliska dāvana-suvenīrs mūsu ārzemju viesiem, jo tā sadalīta divās daļās – pirmā puse ir latviešu valodā, bet otrā – angļu.

Grāmatā atrodama informācija par pašu Raimondu Zommeru un viņa zīmolu ZOMMERS, tāpat grāmatā paskaidrots, kas tad īsti ir mūsdienu latviskā virtuve un Latvijas produkts, bet pēc tam seko uzkodu, zupu, pamatēdienu un desertu receptes.

Pirmo reizi atverot recepšu sadaļu, uzreiz acīs iekrita šai sezonai tik piemērotā vistas zupa ar griķu nūdelēm, cukīni, gailenēm un koriandru. Izmēģinājām – lieliska!

Lūk, recepte arī jums!

3

Vistas zupa ar griķu nūdelēm, cukīni, gailenēm un svaigu koriandru

4 porcijas
Zupai:
2 vistas filejas;
1l vistas buljona;
50g griķu nūdeļu;
1 cukini;
100 g svaigu gaileņu;
50ml rapšu eļļas;
2 ēd.k. kartupeļu cietes;
sāls, malti melnie pipari.
Pasniegšanai:
1 buntīte svaiga koriandra

GATAVAOŠANA
1. Vistas fileju un notīrītu cukini sagriežu kubiņos. Gailenes atstāj veselas.

2. Katlā sakarsē eļļu un apcep vistas filejas gabaliņus un gailenes. Pielej buljonu, uzvāra, pievieno nūdeles un vāra, līdz nūdeles ir gandrīz mīkstas. Pievieno cukini un vāra vēl – 2 minūtes.

3. Kartupeļu cieti izšķīdina 2 ēdamkarotēs auksta ūdens un pakāpeniski ielej zupā, lai iebiezinātu.

4. Zupu lej šķīvjos un pārkaisa ar svaigām koriandra lapiņām.

Ja vēlies izbaudīt vēl vairāk mūsdienu latviskās virtuves garšas, meklē Zommera recepšu grāmatu izdevniecībā White Book.

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *