Mellenes 1

Sastāvdaļas

Vistas fileja
Salātlapiņas
Avokādo
Mellenes
Diedzētas pupiņas
Čili – mango mērce

Mellenes 2

Pagatavošana

Vispirms apcep vistas fileju – samērā mazus gabaliņus. Cepšanas laikā var pievienot garšvielas, kas domātas vistas gaļai, bet var iztikt arī ar tikai sāli un pipariem.

Mellenes 3

Uz šķīvja kārto salātlapiņas, pēc tam avokādo šķēlītes.

Mellenes 4

Tālāk pa virsu liek vistas fileju.

Mellenes 5

Diedzētās pupiņas liek pa virsu vistas filejai.

Mellenes 6

Kā pēdējās liek mellenes. Ja izmanto saldētas mellenes, tad kādas 10 minūtes pirms likšanas uz salātiem, tās pakausē.

Melleņu salāti

Noslēgumā mazliet pārlej ar čili – mango mērci. Mazliet tādēļ, ka šī ir mērce ir samērā stipra.